Ha egy kiválóan iható, kellemesen édeskés bourbon whisky-t keresel, akkor fedezd fel a Maker’s Mark pompás ízvilágát, amely az itallal még csak most barátkozók valamint a whiskey elit profinak számító rajongói számára is ideális választás.
Annak idején a főzde alapítója, az idősebb Bill Samuels, egyszerűen csak egy olyan whiskyt akart készíteni, amit bármikor szívesen, örömmel iszik. Az eredmény pedig a nagyszerű Maker's Mark whisky lett, amelynek egyedülálló lágysága annak köszönhető, hogy a fő alapanyag kukorica mellett a szokásos rozs helyett vörös őszi búza hozzáadásával készül. Így a búzalap hihetetlenül sima, telt és utánozhatatlan karakterű, könnyen iható bourbont eredményez, amely soha nem lehet keserű, és nem csípős.
A lepárló Amerika egyik legrégebbi hagyományaival rendelkezik, hiszen 1805 óta készítenek whiskyt a területen, és a Star Hill Farmon is. A birtokon egyébként őrzik a tradíciót, hiszen a régi időkben a Quart House nevezetű boltjuk előtt sorban álltak a vásárlók kocsijai és közvetlenül a hordóból csapolt whiskykkel távozhattak a vasárnapi asztalhoz, egyből a mise után. Fontos megjegyezni, hogy a Maker's Mark őrzi a bevándorló skótok hagyományát, és nem whiskey-nek, hanem whisky-nek írják, fogalmazzák magukat és palackjaikat.
Tovább a márkaoldalra