Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
Egy nagyon finom, többnyire chardonnay alapú házasított bor, a Rothschild család pezsgő hagyományait követve.
HÁZASÍTÁSOK & TERROIROK
60% Chardonnay - 40% Pinot Noir
40% tartalékborok, amelyek többségét a réserve perpétuelle-ben (solera) tároljuk.
Több mint 85% Grands és Premiers crus, elsősorban Avize, Le Mesnil-sur-Oger, Oger, Vertus és Trépail a Chardonnay esetében;
Aÿ, Verzenay, Ambonnay és Avenay a Pinot Noir esetében.
TERMELÉS
A cuvée kizárólagos használata (első sajtolás)
Alkoholos erjesztés ellenőrzött hőmérsékletű rozsdamentes acéltartályokban, malolaktikus erjedés.
Hosszú érlelés a finomszűrőn 6-7 hónapig
Adagolás: alacsony, 6 g/l
Érlelés a borseprőn: legalább 3,5 év.
A degorzsálást követően pihenés: minimum 6 hónap
ÍZVILÁGA
A bor gazdagsága és intenzitása a házasításhoz felhasznált tartalékborok magas arányáról és kivételes minőségéről tanúskodik.
Színei: fényes, tiszta, halvány aranyszínű árnyalatokkal, nagyon finom buborékokkal átszőve.
Illata: a Chardonnay frissessége, a fehér húsú gyümölcsök, mint a körte és a nektarin aromái, a Pinot Noir által kifejezett éteri bazsarózsaillatok.
Másodsorban: fűszeresebb tartomány, komplexitás, aszalt sárgabarack és mandula aromák
Íz: kerekség és nagyvonalúság kíséri a szép vertikalitást. Ropogós nektarin, mézes jegyek, sáfrány és bors, amit szép kesernyés ízek emelnek ki a lecsengésben.
ÉTELKOMBINÁCIÓK ÉS TÁLALÁSOK
Ideális aperitifként vagy étkezés közben olyan ételekhez, mint a finoman sült fésűkagyló, kagyló vagy kagylóhal. Párosítható rizottóval, finom fehér húsokkal vagy Brie de Meaux termelői sajttal is.
Ajánlott tálalási hőmérséklet: 8-10°C