A portói borok évszázadok óta a világ legkedveltebb “erősített borai” közé tartoznak, amelyeknek alapját szinte kizárólag a Portugália északi részén található Dourói-völgy sziklás, meredek lejtőin termesztett szőlők adják.
Hot Russian Amadeus by Beluga:
Ez a koktél egy tökéletes desszertital, amely a fenséges Mozart csokoládélikőr és a prémium minőségű Beluga vodka édes és feledhetetlen találkozását ötvözi. Minden különleges pillanat méltó megkoronázása, hiszen az italban tökéletes harmóniában egyesül a csokoládé édessége, a kávé eleganciája és a tiszta vodka frissessége.
Hozzávalók:
2 cl Beluga Noble vodka,
2 cl Mozart Chocolate Coffee kávés csokoládélikőr,
15 cl tej (3,5%),
2 evőkanál kakaópor,
díszítésnek: tejszínhab, dark csokireszelék
Elkészítés: A tejet melegítsük fel, majd adjuk hozzá a kakaóport és a Mozart kávés csokoládélikőrt. Keverjük simára, majd öntsük át egy vastag falú pohárba vagy elegáns bögrébe. Végül adjuk hozzá a Beluga vodkát, és keverjük el alaposan. A tetejét ezután díszítsük tejszínhabbal és étcsokoládé reszelékkel.
Winter Hot Toddy by Beluga:
Ez az exkluzív koktél egy fantasztikus, igazi lélekmelegítő fűszeres ital, amely az almalé, az illatos akácméz és a prémium minőségű Beluga vodka harmonikus párosítása. Manapság az egyik legnépszerűbb és legtrendibb vodka alapú forró koktél a világ legmenőbb luxusbárjaiban, amely ráadásul otthon is pár perc alatt könnyedén elkészíthető.
Hozzávalók:
4 cl Beluga Noble vodka,
20 cl 100%-os almalé (vagy cider)
Fűszerek: 1 kis rúd fahéj, 2 szem szegfűszeg, 1 szem csillagánizs,
1-2 teáskanál sűrű akácméz
Elkészítés: A 100%-os almalevet (vagy bátrabbak ciderrel is kipróbálhatják) egy kisebb lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a fahéjrudat, a szegfűszeget, a csillagánizst és az akácmézet. Hagyjuk lobogni 10 percig, majd szűrjük le. Öntsük át egy vastag falú pohárba vagy elegáns bögrébe, és adjuk hozzá a Beluga vodkát. Keverjük el, és élvezzük a mennyeien illatos, mézes koktélunkat, úgy, amit még Micimackó is megirigyelne.
Hot Berry Wonderland by Beluga:
Ez az izgalmas koktél egyszerre gyümölcsös és pikáns aromákkal hódít, amelyben az áfonya, a bodza és a vodka találkozása egy vérpezsdítő, bodzás-vodkás-rozmaringos varázslattal ad új lendületet az éjszakának.
Hozzávalók:
4 cl Beluga Hunting Berry vodka,
20 cl vörös vagy fekete áfonyalé,
20 ml bodzaszirup,
1 citrom leve,
2 evőkanál cukor,
1 kisebb ág rozmaring.
Elkészítés: A vörös vagy fekete (ízlés szerint) áfonyalevet egy kisebb lábasban forraljuk fel, majd adjuk hozzá a citromlevet, a cukrot és a rozmaringágat. Hagyjuk lobogni 5 percig, majd szűrjük le. Öntsük át egy vastagabb falú pohárba vagy egy különleges formájú bögrébe, és adjuk hozzá a Beluga Hunting Berry vodkát. Keverjük el, és élvezzük a világ egyik legjobb vodkáját gyümölcs-illatú, forró változatban - hiszen jól tudjuk: “van, aki forrón szereti!”
Minőségi koktélokhoz válasszunk minőségi alapanyagokat a Heinemann webshopból!
A forró koktélok télen különösen népszerűek, hiszen felmelegítenek és feldobnak. A vodka pedig egy sokoldalú ital, amely számos ízzel és fűszerrel kombinálható. A legjobb végeredmény érdekében azonban a forró koktélokhoz is érdemes egy prémium minőségű vodkát választani pl. a Heinemann webshopban kiváló áron kapható Beluga márka valamelyik variánsát.
A Beluga vodka kifinomult ízvilága az egyedülálló minőséget képviselő összetevőknek köszönhető. Fő alapanyaga a rozs, de emellett zab, méz, máriatövis kivonat és egy csipetnyi vanília is szerepel a titkos receptben. Ami még a világ legjobb vodkái közé emeli a Belugát, az a különleges artézi víz, amely 300 méter mélyről érkezik és jégkorszaki tisztaságú.