A portói borok évszázadok óta a világ legkedveltebb “erősített borai” közé tartoznak, amelyeknek alapját szinte kizárólag a Portugália északi részén található Dourói-völgy sziklás, meredek lejtőin termesztett szőlők adják.
A Beam család következő generációi folyamatosan fejlesztik a főzdét és a whiskey gyártást, hogy minél nagyobb mennyiségben tudjanak gyártani. Évről évre egyre népszerűbbé válik a fogyasztók körében egészen 1920-ig amikor bevezetik a szesztilalmat az Államok területén. Ahogy sok más főzde a Beam gyár is bezárja kapuit és leállítják a termelést.
Az akkori leszármazott és lepárlómester James B. Beam nehéz helyzetbe kerül, ám amikor 1933-ban véget ér a tilalom röpke 120 nap alatt újra indítja a főzdét 70 éves kora ellenére és ezzel megmenti a céget. Az Ő tiszteletére nevezik át a Jim Beam-re a ma is sokak által jól ismert névre whiskeyjüket. Kevesen tudják, hogy a Beam család amellett, hogy nagyon hamar talpra állt, rengeteget segített a környéken lévő lepárlóknak, hogy ők is vissza tudjanak térni a Bourbon üzletbe. Kentuckyban a mai napig nagy az összetartás a lepárlók között mindannyian a Bourbon jövőjéért dolgoznak.
James lánya Margaret házasodik be a Noe családba, akik szintén tradicionális whiskey készítők, így a jelenlegi tulajdonos és lepárló mester Fred Noe ereiben is Beam vér csörgedezik. Fred aki hamarosan átadja fiának Freddinek a üzletet nagyon sok időt áldozott arra, hogy a világot bejárva népszerűsítse a brandet. Többször járt Magyarországon is, az elbeszélések alapján egy nagyon barátságos kedves és közvetlen embert ismerhettek meg személyében.
A Noe család vezetése alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül a cég. A Jim Beam whisky white zászlóshajó mellett, ami körülbelül 4 évig érlelt whiskey keveréke piacra dobják a Jim Beam Black-et ami nagy hozzáértéssel és figyelemmel érlelt Bourbon min. 6 éves érleléssel. A hosszabban tartó érlelés hatására a fás jegyek és a karamell jóval selymesebb karaktereket hoz ki a kiváló minőségű párlatból. Mindenki számára remek alternatíva, aki szereti a klasszikus Bourbon-t. Emellett 2009-ben piacra dobják az ízesített Jim Beam palettát, melynek első terméke a feketecseresznyével ízesített Jim Beam Red Stag. Az elmúlt 10 évben évről évre hoznak ki új ízeket melyek töretlen népszerűségnek örvendenek főleg a fiatal fogyasztók körében. Magyarországon a Red Stag mellet kapható almás (Jim Beam Apple), és mézes (Jim Beam Honey) ízek, de létezik fahéjas, juharszirupos, vaníliás és barackos változat is. Bízunk benne, hogy a jövőben ezek is elérhetőek lesznek itthon.
Összeségében a Jim Beam a mai italkultúrában - mint ahogy az elmúlt 225 évben is - egy megkerülhetetlen és nagyon népszerű ital.
A hét generációs Beam és Noe család mindig is azon dolgozott és dolgozik a mai napig is, hogy Bourbonjük kifogástalan minőségben kerüljön a fogyasztókhoz.
És hogy hogyan fogyasszuk idézném Fred Noe szavait: „Any damn way you please”
Fedezd fel bourbon kínálatunkat!
Jim Beam whiskey 1 l
Amerikai Whiskey
Standard bourbon whisky
Premium Bourbon whisky
Flavoured bourbon whisky