Szeretnél egy tuti tippet, amivel Karácsony, Mikulás-nap, az évvégi céges partik vagy iskolai ünnepségek kapcsán meglepheted barátaidat, rokonaidat, kollégáidat?
A Beluga vodka kifinomult ízvilága a kiváló minőségű összetevőknek köszönhető. Fő alapanyaga a rozs, de emellett zab, méz, máriatövis kivonat és egy csipetnyi vanília is szerepel a titkos receptben. Ami azonban a világ legjobb vodkái közé emeli a Belugát, a szibériai artézi víz, amely 300 méter mélyről érkezik és jégkorszaki tisztaságú.
1. Beluga Chocolate Old-Fashioned
Ezt az igazán izgalmas és fenséges koktélt a különleges találkozásokra érdemes tartogatni: hiszen magában az italban is tökéletes harmóniában egyesül a csokoládé édessége a narancs kesernyés pikantériájával, valamint a tiszta vodka frissessége a skót whisky nemes eleganciájával.
Hozzávalók:
- 50 ml Beluga Nobble Vodka
- 15 ml Mozart dark csokoládé likőr
- 3-4 csepp Orange Bitter
- Néhány “löttyintésnyi” skót whisky
Az összetevőket keverőpohárba öntjük, majd alaposan felkavarjuk. Leszűrjük és jégkockákra töltjük, klasszikus whisky-s pohárban szervírozzuk.
2. Beluga Collins
Ha már uncsi, hogy mindenki Aperollal a kezében társalog a bárpultnál, törd meg a narancsszínű monotóniát egy igazán frissítő, bodzás-vodkás-rozmaringos koktéllal, és adj új lendületet az éjszakának!
Hozzávalók:
- 50 ml Beluga Nobble Vodka
- 20 ml Bodza szirup
- 20 ml frissen facsart citromlé
- Szóda
- Friss rozmaring
A vodkát a bodzasziruppal és a citromlével együtt töltsük magas falú long drink pohárba, majd ezután tegyünk bele 2-3 jégkockát. Kavarjuk össze és spricceljünk rá szódát (ne bubis vizet!). Díszítésként egy frissen vágott rozmaring-ágat szúrjunk bele a közepébe!
3. Beluga Spa Package
És végül egy nagydíjas koktél-recept azoknak, akik tudják, az élet a legjobb dolgokat mindig a bátraknak tartogatja. Ha szereted az extrém különlegességeket, ez az egyszerre hűsítő és pikáns koktél kitűnő választás a számodra.
Hozzávalók:
- 30 ml Beluga Nobble Vodka
- 30 ml Merlot vörösbor
- 50 ml házi limonádé (cukorral)
- 15 ml agavé-szirup
- pár szem piros szőlő
- 2 vékony szelet jalapeno
- 2 szelet uborka
A szőlőszemeket, a jalapeno paprikát és az uborkát zúzzuk össze a shakerben, majd töltsük rá vodkát, a bort, a limonádét és az agavé-szirupot. Rázzuk össze alaposan. Majd szűrjük bele óvatosan egy nagyobb méretű, magas falú pohárba és tegyünk bele jeget. Koktélos kardra szúrt szőlőszemekkel vagy vékony szelet uborkával díszítjük.