A portói borok évszázadok óta a világ legkedveltebb “erősített borai” közé tartoznak, amelyeknek alapját szinte kizárólag a Portugália északi részén található Dourói-völgy sziklás, meredek lejtőin termesztett szőlők adják.
Koktél ötletek Mozart likőrből
Koccintsunk a fenséges Mozart csokoládé likőrök felhasználásával készült ínycsiklandó koktél-különlegességek egyikével.
Jól tudjuk, minden évszaknak megvan a maga specialitása, amely ízekben és hangulatban is megnyilvánul. Karácsony a szeretet, a meghittség, a béke és a kellemes megnyugvás ünnepe - az érzés, amit az osztrákok “Gemütlichkeit” néven szoktak emlegetni.
Mutassuk meg hát stílszerűen Ausztria legnemesebb eleganciájára építve, hogy van élet a forralt boron és rumpuncson túl is! A Mozart likőrök édes-romantikus alaphangulatát kiemelő, pompás koktélokkal valóban megadhatjuk a módját, hogy felejthetetlenné varázsoljuk a Karácsonyt!
Mozart Forralt Csokoládé
Hozzávalók (1 személyre):
5 cl Mozart Dark Chocolate likőr
10 cl Vörösbor
2 cl Amaretto likőr
1 teáskanál cukor
Díszítésnek egy rúd fahéj, vagy szegfűszeg
Elkészítés:
A vörösbort, az amaretto likőrt és a cukrot öntsük össze, majd forraljuk fel. Ha kész, töltsük át egy vastagfalú forraltboros pohárba, vagy olyan üvegpohárba, amelyik a forró italokat bírja. Ekkor adjuk hozzá a fél deci Mozart Dark Chocolate csokoládé likőrt. Keverjük össze, díszítsük fahéjrúddal, vagy szórjunk a tetejére őrölt fahéjat és egy csipet szegfűszeget. Még forrón tálalva fogyasszuk!
Mozart Csokoládés Margarita
Hozzávalók (1 személyre):
2 cl Mozart Chocolate Cream likőr
4 cl Tequila
1 cl Narancs likőr
2 cl tejszín
Díszítésként csoki-reszelék.
Elkészítés:
Tegyünk egy shakerbe sok-sok jeget, majd öntsük hozzá egymás után kimérve az összes hozzávaló italt. Rázzuk össze alaposan, amíg a tenyerünket már csípi a hideg. Előhűtött mély öblű koktélospohárba, jégre töltve szervírozzuk. Díszítsük frissen reszelt belga csokoládéval.
Mozart Csokoládés Strawberry Gin Fizz
Hozzávalók (1 személyre):
3 cl Mozart Chocolate Strawberry likőr
3 cl Gin
1,5 cl frissen facsart citromlé
1 cl cukorszirup vagy juharszirup
Szóda - ízlés szerint
Díszítésnek szeletelt eper.
Elkészítés:
Tegyünk egy shakerbe sok-sok jeget, majd öntsük hozzá a szóda kivételével egymás után kimérve valamennyi szükséges hozzávalót. Rázzuk össze alaposan, amíg a tenyerünket már csípi a hideg. Előhűtött mély öblű koktélospohárba, néhány szem jégre töltsük ki az italt majd öntsük fel ízlés szerinti mennyiségű szódával.
Díszítsük friss eperrel vagy eper szeletekkel és mentalevéllel.