A portói borok évszázadok óta a világ legkedveltebb “erősített borai” közé tartoznak, amelyeknek alapját szinte kizárólag a Portugália északi részén található Dourói-völgy sziklás, meredek lejtőin termesztett szőlők adják.
"Alig vártam, hogy újra kísérletezhessek a Stroh 80%-os gyógynövényes rumkülönlegességével.
Ezúttal egy csokis, rumos bucit készítettem ami önmagában is megállja a helyét de házi málna lekvárral és egy pohár friss tejjel még finomabb reggeli!"
Kövesd Te is Bence őstermelői munkásságát és facebook oldalát:
Szendrei Bence facebook oldala
Szerezd be nálunk a Stroh rumokat és próbáld ki Te is Bence recepjét!
Rumos buci hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg liszt
- 1 Dl Stroh rum 80%-os
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 10 dkg kakaó
- 15 dkg cukor vagy méz
- 1 tasak szárazélesztő
- Tojás 2 db
- Tej 2 dl
A lisztet,cukrot,sót,élesztőt és a kakaót egy tálban összekeverjük.
A vajat, rumot és a tejet felforraljuk majd ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük a száraz összetevőkhöz.
Alaposan összegyúrjuk majd 30 percig kelesszük.
Kelesztés után bucikat formázunk belőle majd újabb 30 percig hagyjuk kelni.
Előmelegített sütőben ( 180 C ) kb 25 perc alatt készre sütjük.