Az ital eredeti neve Tatranský čaj (magyarul: Tátrai Tea), receptjét a Magas-Tátrában élők kísérletezték ki annak érdekében, hogy a magashegységben uralkodó kellemetlen időjárás ellenére mindig fel tudják melegíteni magukat és az odalátogató vendégeket.
Ehhez egy erős alkoholtartalommal rendelkező, forró teakeveréket álmodtak meg, amihez a gyógyhatás érdekében speciális, gyógynövényes likőrt kevertek. Ez a recept képezi a mai Tatratea alapját is.
Jelenleg többféle ízben kapható, a változatok alkoholtartalma széles skálán mozog. Tartalma fekete és fehér teák, növényi kivonatok és gyümölcskivonatok összessége.
A tea és gyógynövények kivonatát először tölgyfahordóban érlelik, majd következik a kivonás és a szűrés, ezt pedig egy 8 hetes érlelési folyamat követi. Az érlelés után az italt pihentetik, majd palackozzák.
A Tatratea megjelenése az évek folyamán több alkalommal változott. Eredeti, átlagos külsejű üvegét végül egy termoszra emlékeztető, igazán egyedi, védjegyként is jól működő palackra cserélték.
A nyár slágerei az elképesztően finom, frissítő TATRATEA koktélok: https://www.heinemann.hu/tatratea-koktelok
Tovább a márkaoldalra