Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
Borkészítés folyamata:
A nagyon lágy préseléssel nyert mustot ellenőrzött 10 °C-os hőmérsékleten erjesztik.
Az alapbort ezután nyomás alatt álló rozsdamentes acéltartályokba töltik, ahol a bort hagyományos Charmat-módszerrel pezsgőssé teszik.
Szín:
Világos halvány szalmasárga, finom, tiszta és áttetsző habréteggel.
Bukéja:
Nagyon gyümölcsös és aromás, illatjegyekkel, fűzfavirág és alma jegyeivel.
Ízvilága:
Nagyon kiegyensúlyozott és kellemes, a Glerára jellemző rendkívül finom mandulás jegyekkel.
Tálalási hőmérséklet:
Legcélszerűbb hűvösen, 6° - 8° C körül tálalható.
A következő ételekhez illik:
A Prosecco kiváló aperitif, és az egész étkezés során - beleértve a desszertet is - felszolgálható, amennyiben az ételek nem túl erősen ízesítettek. Ideális az olyan előételekhez, mint a bruschetta, saláták, könnyű tészták és pizzák, különösen a vegetáriánus ételekhez.
Borvidék: DOC
Szőlőfajta: Glera
Alkoholtartalom: 11% vol.