Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
Borkészítés folyamata:
Az azonos szüretből származó Glera és Pinot Nero (vörösbor) keverékét természetes módon, nyomás alatt álló rozsdamentes acéltartályokban (Charmat-módszer) erjesztik legalább 60 napig.
Szín:
Világos színű pezsgő rozé, finom perlage-tartalommal és lágy, tartós habbal.
Bukéja:
Illatos és gyümölcsös, a bodzavirág, a Renet alma és a piros bogyós gyümölcsök, köztük a vadszamóca jegyeivel.
Ízvilága:
Friss és kellemes. Ízében lágy és selymes, virágos jegyekkel és egy csipetnyi mandulával.
Tálalási hőmérséklet:
Legcélszerűbb hűvösen, 6° - 8° C körül tálalható.
A következő ételekhez illik:
A Prosecco kitűnő aperitifként és ideális kísérője az előételnek, rizottónak, zamatos sült ételeknek és grillezett halaknak.
Borvidék: DOC
Szőlőfajta: 85 % Glera, 15% Pinot Nero
Alkoholtartalom: 11% vol.