Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
2001-ben egy 12 fős expedíció a jég fogságába esett a Déli sarkon. Míg a felmentő seregre várakoztak, vodkával tartották a lelket magukban. Ekkor jött az ötlet, hogy szervezzenek egy expedíciót Szibériába. Így is lett, a 2003-as expedíció nem várt sikerrel zárult, a vastag jégréteg alól egy meglepően jó állapotban lévő mamut került elő. Ennek a felfedezésnek az emlékére a felfedezők egyike, Frederik Paulsen megalkotta a Mamont vodkát. A vodka az Altáj hegység lábánál lévő lepárlóban készül szibériai fehér őszi búza és a tiszta hegyi patakok vizének felhasználásával. A hatszoros lepárlás után cédrusdió párlatot adnak a vodkához, majd a kész italt nyírfaszénen szűrik át, ennek köszönheti tökéletes ízét. Alkoholtartalom: 40%