Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
Roku, a minden ízében Japánt idéző kézműves gin
Japánról elsőként szinte mindenkinek a végtelen hagyománytisztelet jut eszébe. Ezért jó ha tudjuk, a felkelő nap országában már több mint egy évszázados tradíciója van az elképesztő precizitással végzett whisky-, illetve gin készítésnek is.
A Roku gin gyártója pedig a világ harmadik legnagyobb szeszesital termelő vállalata a Suntory Beam (miután a japán Suntory 2014-ben 16 milliárd dollárért felvásárolta az amerikai bourbont is gyártó Beamet). A Roku gin nemcsak megjelenésében, de különleges ízvilágában is extra élményt képvisel, így hát nem meglepő, hogy ez a japán kézműves gin ma már toplistás helyen áll a világ minden menő bárjában.
A felkelő nap országának tradíciója minden kortyban
A ”roku” japán szó jelentése: „hat”. Erre utal a hatszögletű üveg és a hat tradicionális japán fűszer, amit felhasználnak a gyártás során. Ez a hat fűszer a következő: a Japán szimbólumának tekinthető cseresznyefa virága és levele, a Sencha és a Gyokuro tea, a szecsuáni bors és a yuzu (vagyis a különleges japán citrom) héja. A cseresznyefák minden tavasszal körülbelül 2 hétig virágoznak, tehát ennyi idő van a szüretelésre. A Sencha teát viszonylag sokan ismerik hazánkban is, míg a Gyokuro az egyik legnemesebb és legritkább japán teafajta, amit kizárólag Kyushu szigetén termesztenek.
A szecsuáni bors a japán gasztronómia elengedhetetlen fűszere, illatában a korianderhez hasonlóan citrusos jegyeket mutat, ízében viszont határozottan borsos és csípős. A yuzu, a japán citrom, pikáns és savanykás íze a citrom és a grapefruit keveréke, rendkívül egészséges, háromszor több C-vitamint tartalmaz, mint a normál citrom.
Válogatott alapanyagokból
A Rokuhoz kizárólag a Japán legjobb termőhelyeiről érkező prémium alapanyagokat használják fel. A gin minden egyes összetevő eleme a távol-keleti kézműves hagyományok alapján készül, a rájuk jellemző évszázados szabályok követésével és a részletekig aprólékos precizitással.
A gyártás során, egyedi módon az ital négyszeres lepárláson esik át, a különböző alapanyagokat ráadásul külön-külön párolják le. További különlegesség, hogy úgynevezett vákuum-desztillációs eljárást is alkalmaznak, amivel azt garantálják, hogy az italban valóban megmarad a japán cseresznyefa virágának egyedülállóan édeskés íze.
A Roku gin tehát nem csupán a legmagasabb minőséget képviseli, hanem ízig-vérig japán is. A prémium kézműves ital létrehozása és tökéletesítése több mint 100 éves szakértelmen és tapasztalaton alapul.
Az ismerkedést természetesen az illatával érdemes kezdeni. Elsőként a cseresznyevirág és zöld tea édes és virágos aromája köszönti az értő kóstolót, majd több rétegben előbukkan a klasszikus boróka, amit a különféle citrusos jegyek és végül csúcsponton a yuzu tesz feledhetetlenné.
A Roku gin egy évszázadon át ívelő álom történetének eredménye - kóstolj bele Te is Japán tradicionális világába!