Szeretnél egy tuti tippet, amivel Karácsony, Mikulás-nap, az évvégi céges partik vagy iskolai ünnepségek kapcsán meglepheted barátaidat, rokonaidat, kollégáidat?
Egyre népszerűbb ifjú szakácsunk, ihletett kapott, hogy próbára tegye elsőként a Stroh 80-as rumunkat. Bence őstermelőként saját alapanyagokkal gazdagítja főztjeit, még egyedibbé téve stílusát. Fiatalos szemlélete, lendülete mindenkit magával ragad.
Kövesd Te is Bence őstermelői munkásságát és facebook oldalát:
Szendrei Bence facebook oldala
Szerezd be nálunk a Stroh rumokat és próbáld ki Te is Bence recepjét!
Gyöngytyúk mell, erdei gombás puliszka
Hozzávalók 4 személyre:
2 db fiatal gyöngytyúk
Kukorica kása (nagyobb szemcse méretű dara) 20 dkg
Só, bors
Fokhagyma
Friss kakukkfű
Alaplézöldségek (sárgarépa, karalábé, szárzeller, póréhagyma)
Erdei gomba 50 dkg
Újhagyma 1 csokor
Stroh 80-as rum 1 cl
Vaj 10 dkg
Libazsír 1 dl
A fiatal gyöngytyúkokat feldaraboljuk és a melle húsukat félretesszük.
A csontokból, combokból és az alaplézöldségekből főzünk egy lágy húslevest, kevés sóval.
A kukoricakását puhára főzzük a még forró gyöngytyúk alaplével, ügyelve arra, hogy mindig csak annyi folyadékot adjunk hozzá, amennyi éppen ellepi és ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg teljesen meg nem főtt a kása. Ekkor hozzáadjuk a vajat és ízesítjük sóval,borssal ha kell.
A gyöngytyúk melleket bőrükkel lefelé forró zsiradékon aranybarnára pirítjuk, ízlés szerint sózzuk s borsozzuk majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, fokhagymát és egy kevés vajat. Amint átfordítjuk a húsokat bőrös oldalukkal felfelé, akkor adjuk hozzá a feldarabolt erdei gombákat majd a Stroh rumot és flambírozzuk. ( Meggyújtjuk )
1-2 percig tovább pirítjuk majd levesszük a tűzről és frissen aprított újhagymával tálaljuk.