Szeretnél egy tuti tippet, amivel Karácsony, Mikulás-nap, az évvégi céges partik vagy iskolai ünnepségek kapcsán meglepheted barátaidat, rokonaidat, kollégáidat?
A Roku gin válogatott alapanyagokból készül
Az immár hazánkban is óriási népszerűségnek örvendő Roku gin kizárólag a felkelő nap országának legjobb termőhelyeiről érkező prémium alapanyagokból készül. A távol-keleti kézműves hagyományok alapján, a japán mesterekre jellemző évszázados szabályok követésével és a részletekig aprólékos precizitással.
A Roku egyedi módon, négyszeres lepárláson esik át, a különböző alapanyagokat ráadásul külön-külön párolják le. További különlegesség az úgynevezett vákuum-desztillációs eljárás, amelynek révén az italban valóban megmarad a cseresznyefa virágának egyedülállóan édeskés íze.
A legmenőbb koktélok Roku ginből:
A japánok, a tradícióik iránti tisztelet jegyében találták ki a Rokuhoz legjobban passzoló gin-tonik verziójukat. A Japanese Gin & Tonic a japán vendégszeretet alapvető esszenciáját, vagyis az “omotenashit” testesíti meg, amely afféle frissítő rituálé. A tökéletes “Roku-élményt” garantáló koktél receptjét megtalálod itt, a márkaoldalunkon.
És most következzen további 3 fantasztikus, azaz “gintasztikus” koktél - egyenesen Japánból!
1. Roku Spring Highball
Ezernyi okunk lehet arra, hogy napunkat egy csodálatos gin-koktéllal koronázzuk meg, de ha valami igazán különleges frissességre vágyunk, akkor ennél keresve sem találhatunk jobbat.
Hozzávalók:
35 ml Roku gin
25 ml rebarbara likőr
90 ml hibiszkusz ízű tonik
sok jég
2. Roku Plum Martini
A Roku Plum Martini koktél esetében a részletekre való maximális odafigyelés a koktél tálalásában, díszítésében is tökéletesen megnyilvánul.
Hozzávalók:
45 ml Roku gin
10 ml ume (japán kajszi) likőr vagy szilva likőr
20 ml szóda
díszítésként egy szem koktélszilva vagy cseresznye
3. Roku Gimlet
Legyen szó egy elegáns partiról vagy egy romantikus éjszakai találkáról, … ha örökre emlékezetes benyomást szeretnénk kelteni, válasszuk ezt az egyszerű, de nagyszerű, klasszikus ínyencséget.
Hozzávalók:
60 ml Roku gin
30 ml lime lé
egy teáskanál cukor (vagy szirup)
sok jég