Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
A Masseria Altemura Salento szívében található, félúton a Jón-tenger és az Adriai-tenger között. Egyedülálló terroirral büszkélkedhet a két tenger felől érkező rendkívüli könnyű, friss, évelő szellőnek és a földnek köszönhetően, amelyet túlnyomórészt fehér mészkő és a salentói vörös talaj jellemez. A birtok a Primitivo di Manduria DOC területen, Torre Santa Susanna vidéken található, és egy régi, 17. századi parasztházból (Masseria), egy - a zöld építészet elvei szerint tervezett - borászatból és az azt körülvevő csodálatos szőlőültetvényekből áll.
BORKÉSZÍTÉS ÉS ÉRLELÉS
A tökéletesen érett állapotban szüretelt szőlőt kíméletesen préselik, és a mustot lágy tüdőpréssel választják le. A bor 7/10 napig erjed rozsdamentes acéltartályokban, 18°C-os átlaghőmérsékleten, majd 2/3 hónapig pihen a finomseprőn. Ezt követi a palackban történő finomítás időszaka.
ÍZJEGYEI:
színe: szalmasárga, zöldes reflexekkel
illat: sárga pépes gyümölcsök, fehér virágok és citrusfélék elegáns jegyei, illatában a maracuja jegyeivel.
íz: tökéletes egyensúly az intenzitás, a frissesség és az ásványosság között. Az illatban érzékelt gyümölcs- és virágillatok visszatérnek a szájban, tökéletes íz-illat folytonosságban.
GASZTRONÓMIAI AJÁNLÁSOK
Ideális zamatos mediterrán halételekhez, tejtermékekkel és lágy sajtokkal.
APPELLÁCIÓ
Fehér Salento IGT
TERMŐTERÜLET
Brindisi tartomány
SZŐLŐ
Fiano 92% - Moscato 8%
TÁLALÁSI HŐMÉRSÉKLET
10°C
ALKOHOLTARTALOM
12,5% vol.