Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
Hamburger és Pinot Noir
Nem számít, milyen feltéteket szeretsz a hamburgeredre, egy Pinot Noir párosítással nem tévedhetsz. A Pinot Noirban található finom tanninok és földes jegyek, valamint a piros gyümölcsök vibráló jegyei biztosan kiemelik kedvenc hamburgered lédús, pikáns ízvilágát, és minden egyes falatot még finomabbá tesznek.
Mentás halloumi sajt és padlizsán burgerek
Kápráztasd el érzékeidet a mentás halloumi sajtos padlizsánburger receptünkkel, amely egy meglepő és varázslatos kombináció és biztosan le fog nyűgözni. Párosítsd ezeket a merész ízeket a szintén merész Private Bin Marlborough Pinot Noir-ral, amely egy cseppnyi élénk, friss gyümölcsös ízekkel teli élményt ad, hogy kiegyensúlyozza a lédús, sós finomságot minden egyes falatban.
Hozzávalók:
- 250 g halloumi sajt, 8 szeletre vágva
- 1 nagy padlizsán, vastag korongokra szeletelve
- 2 piros paprika, kimagozva és feldarabolva
- 1 piros chili, kimagozva és felaprítva
- 1 marék menta, durvára vágva
- 1 teáskanál friss gyömbér, reszelve
- 1 teáskanál kömény
- 1 citrom leve
- Olívaolaj a csöpögtetéshez
- 1 nagy érett avokádó, apróra vágva
- 2 evőkanál majonéz
- Egy kis marék friss koriander
- 1 lime leve
- 4 félbevágott és megpirított burgerzsemle
- Egy maréknyi rukkola vagy bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítése:
- Tedd a halloumi sajtot, a paprikát és a padlizsánt egy tálba a chilivel, a gyömbérrel, a mentával, a köménnyel, a citromlével és egy kanál olajjal.
- Hagyd 30 percig pácolódni.
- Pépesítsd az avokádót a majonézzel, a korianderrel és a lime-mal.
- Melegíts fel egy grillt vagy grillserpenyőt, majd süsd a padlizsánt és a piros paprikát mindkét oldalról 5 percig vagy addig, amíg kezd szenesedni és megpuhul.
- Süsd a halloumi sajt mindkét oldalát 1 percig vagy addig, amíg picit szenesedik.
- Kend az avokádópürét a pirított zsemlelapokra, majd a tetejére tedd a halloumit, a padlizsánt és a sült paprikát. Szórd rá a rukkolát vagy a bazsalikomot, tedd rá a zsemle tetejét, és tálald.