Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc 2023

Ár (bruttó): 5 990 Ft
Egységár: 7 987 Ft/liter

Marlborough Új-Zéland legjobb adottságaival rendelkező borvidéke. Az innen származó Sauvignon Blanc borok gyorsan meghódították a világot kivételes zamataikkal,és egyediségükkel. Ez a bor a marlborough-i Sauvignon Blanc-ok között is a legjobbak közé tartozik. Intenzív, sokrétű, egyedi illata sok különlegességet rejt. Testes, zamatokban gazdag, harmonikus íze semmi kívánnivalót nem hagy maga után. Egyszerűen tökéletes.

  • Márka:
  • Bruttó ár:
    5 990 Ft
  • Karton kiszerelés:
    6 üveg
  • Űrtartalom:
    0,75 liter
  • Alkoholfok:
    13,5 %
  • Borvidék:
    Marlborough
  • Évjárat:
    2023
  • Szín:
    fehér
  • Szőlőfajta:
    Sauvignon Blanc
  • Típus:
    száraz
  • Ország:
    Új-Zéland
  • Súly:

Részletes termékleírás

Fish & Chips és a Sauvignon Blanc

 

Nincs is annál jobb, mint mikor egy ropogós és ízletes tenger gyümölcsei párosul egy pikáns Marlborough Sauvignon Blanc borral. A frissesség és a savak találkozása kulcsfontosságú - adj a halakhoz egy kis citromot, hogy az élményt a következő szintre emelhesd.

Recept:

Fűszeres panírozott Panko hal sörben sült krumplival

Dob fel kedvenc csemegédet ezzel a sörben sült krumplival, fűszeres ropogósra panírozott Pank hallal. Kívülről tökéletesen ropogós, belülről pedig pelyhes és puha, ez a klasszikus tenger gyümölcsei fogás gyönyörűen párosul a Private Bin Sauvignon Blanc-ban található pikáns ízekkel.

Hozzávalók:

  • 4 friss halfilé - bármilyen kemény fehér halat használhatsz, a gurna, a terakihi vagy a snapper nagyszerű választás.
  • ¾ csésze sima liszt
  • 1 teáskanál zeller, fűszersó vagy normál só
  • 2 enyhén felvert tojás
  • 1 ½ csésze panko zsemlemorzsa
  • 2-3 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
  • olaj a sütéshez
  • Citromszeletek a tálaláshoz (nem kötelező)

Sörrel pácolt sült krumpli:

  • 3/4 csésze fehér rizsliszt
  • 1/4 csésze kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál paprika
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál hagymapor
  • 1/8 teáskanál cayenne bors
  • Só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 csésze világos sör, pl. pilsner
  • 5 darab vörös burgonya, meghámozva és karikákra vágva, hideg vízben előáztatva.

 

Elkészítése:

  • Tölts egy kis serpenyőbe 3-4 centiméternyi olajat közepes lángon, amíg eléri a 163°C fokú hőmérsékletet. Bélelj ki egy nagy tányért sütőpapírral vagy papírtörlővel.
  • Készítsd el a bundát a sült krumplihoz: keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a paprikát, a sütőport, a fokhagymaport, a hagymaport, a cayenne-i borsot, 2 teáskanál sót és 1/2 teáskanál fekete borsot egy közepes tálban. Adj hozzá 1 csésze sört, és keverd simára, majd adj hozzá evőkanalanként még több sört, amíg a tészta olyan állagú nem lesz, mint a tejszín. Tedd egy kicsit félre.
  • Készítsd elő a halat: minden filét 2-3 egyenletes csíkokra vágunk. Vegyünk három tálat: az egyikbe keverjük össze a lisztet, a zellert és a sót, a másikba tegyük bele a tojást, az utolsó tálba pedig a morzsát és a petrezselymet. Minden halcsíkot először a lisztbe, majd a tojásba mártunk, végül a morzsába mártjuk. Fedjük le és hűtsük le, amíg kész nem lesz a sütéshez.
  • Egy papírtörlő segítségével alaposan szárítsd meg a burgonyát, amit majd több részletben csúsztasd az olajba, és süsd enyhén aranyszínűre, kb. 5 percig. Szűrőkanállal vagy merőkanállal szedd ki a sült krumplit, és tedd a kibélelt tányérra, megszórva néhány csipet sóval.
  • Emeld az olaj hőmérsékletét 177 °C fokra. A félig főtt sült krumplikat mártsd bele a bundába, hogy ellepje. Egy villa segítségével a bevont burgonyákat szakaszosan újra az olajba csúsztatjuk. Süsd 2-3 percig, amíg mélyen arany barnára nem sül. Vedd ki friss papírtörlőre, hogy lecsöpögjön. Tartsd melegen.
  • Süsd meg a halat, egyszerre néhány csíkot, amíg aranyszínű nem lesz és át nem sül. Tartsd melegen, amíg a maradék halat sütöd.
  • Tálaljuk citromszeletekkel (opcionális).

A séf tippje:

A halat elkészíthetjük sütőben, ha valaki egészségesebb változatra vágyik. Rendezd sorban egy kibélelt tepsibe, és enyhén permetezz rá vagy csepegtesd le olajjal. Süsd a sütőben 10-12 percig 180°C-on, vagy amíg a hal elkezd pelyhesedni, és a morzsa enyhén megpirul.

Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc 2022

Akik nem jártasak a szőlőtermesztésben, azok tán nem is tudják, hogy a szőlő az egyik leginkább vegyszerigényes mezőgazdasági ágazat. De ha lemondanak a gazdák arról, hogy különféle kemikáliákat használjanak a szőlőtermesztés bármely fázisánál vagy a borkészítésnél, esetleg a palackozásnál, akkor már tettek egy tudatos lépést afelé, hogy óvják a környezetet, figyelembe vegyék a fenntarthatóság elvét, és az emberi egészséget is szem előtt tartják egyidőben. Minimum 3 vegyszermentes évnek kell eltelni ahhoz, hogy egy birtok kiérdemelje a "bio" jelzőt. Az organikus eredetű szőlőtermesztés nem más, mint a bio szőlőtermesztés szinonimája. De a biodinamikus szőlőgazdálkodás már egy más, egy összetettebb szemlélet. Itt figyelembe veszik a gazdák azt, hogy milyen a természet ritmusa, például: az évszakok szabályos váltakozása, a hold által befolyásolt ár-apály rendszer alkalmazása a talajvíz hasznosításánál nem csak a gyümölcsre, hanem magára a szőlőre, mint egész növényre koncentrál.

Márka

Villa Maria

A Villa Maria birtokot Sir George Fistonich alapította 1961-ben. A 21 éves George 1961-ben 5 hektárnyi birtokot bérelt az édesapjától, 1 hektár telepített szőlővel.

Tovább a márkaoldalra
expand_less