Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
Ez a Pinot Gris túlnyomórészt az ikonikus Seddon és Taylor Pass szőlőültetvényekről származik, és a hosszú ideig élesztőseprőn történő érlelésnek köszönhetően gazdag, textúrált, krémes ízvilágú bor. Az egzotikus trópusi gyümölcsös ízeket lágy, de kiegyensúlyozott savak és a zamatos textúra kíséri.
Évjárat
A majdnem tökéletes termelési időszak vezetett 2021-es szürethez, amelynek gyümölcsei kifogástalan állapotban voltak. A nyár száraz volt, napközben sok napsütéses órával és a Marlborough-ra jellemző hűvösebb éjszakákkal. A terméshozamok optimális szinten voltak, és a stabil őszi időjárás lehetővé tette, hogy a fiziológiai érettség elérése érdekében meghosszabbítsuk a gyümölcsök növekedési idejét a tőkéken.
Szőlészet és borkészítés
Szőlők: 20% Taylors Pass + 80% Seddon
A gyümölcs 100%-át a hűvösebb, szelesebb Awatere-völgyben termesztik, ami elősegíti a lassabb érést az őszi időjárásban, ami hozzájárul a Pinot Gris aromáinak koncentrálódásához és a természetes savak megtartásához.
Borkészítés adatai
FAJTÁK: 100% Marlborough Pinot Gris
ALKOHOL: 14.0 TELJES SAVASSÁG: 5.7
PH: 3.41 MARADÉK CUKOR: 9.8gL
SZÜRETELÉS: Kézi szüretelés, amíg a gyümölcs hűvös, hogy megóvjuk az aromákat, kíméletes egész fürtös préseléssel
ERJESZTÉS: 20% természetes erjesztéssel érlelt barrique hordókban, a maradék 80% pedig rozsdamentes acéltartályban erjedt texturális élesztőtörzsekkel.
Érlelés: Az így nyert borokat 6 hónapig az élesztőseprőn hagyták, hogy a borok íze és krémes textúrája testesebbé váljon.
ÉTKEZÉSNÉL: Növényi alapú étrendhez javasolt